Feb. 11, 2010

Den 22.12.2009 hade vi julfest i skolan och det var Pika klassen, alltså vi, som stod för programmet. Vi hade planerat flera veckor i förväg och haft tid av lektioner till att planera festen. På programmet stod fotografering, ringdans, program av alla klasser och lärarna, julevangeliet på tre språk, julmiddag och julklappsutdelning.

Fotograferingen började kl.9. 00 och en timme efter det började själva julfestprogrammet. Första programpunkten skulle ha varit en studerande som skulle bli tackad med en blomma då hon blivit klar med sina studier, eftersom hon inte dök upp blev programmet lite uppskjutet då vi väntade på henne en stund. Så hela festen började med att vi dansade runt vår fint prydda gran (som btw var av plast - hållbar utveckling ni vet!), och sedan visade treorna sitt program. De hade gjort en jätte rolig teaterpjäs om lärarna som gick på engelska eftersom vi hade några från den engelska utbildningen med på festen.

Efter en allsång var det tvåornas program, de uppförde en rolig dans som de själv hade övat in där de föreställde roliga tomtar med ansikten de hade målat på dynvar de dragit över magen (kolla in bilderna nedan!). Sen var det igen en allsång som följdes av lärarnas program. De hade också övat in dans som var lite i magdans-stil, vilket var helt urkul att se på! Efter det var det en allsång, och sen var det vår klass som hade sitt program. Vårt program var en "paketlek" där treorna, tvåorna lärarna och TAP-klassen hade ett eget lag som tävlade mot varann. Nästa programpunkt  var julevangeliet som lästes på svenska, finska och engelska, alla språk som talas av eleverna i skolan. Sen en kort paus så att vi skulle hinna flytta oss till matsalen där julmiddagen var färdigt serverad.

När vi ätit färdigt kom julgubben på besök också, det var ju såklart inte den riktiga, vi vet ju alla att han inte skulle hinna till alla platser i världen, så vår Erica hjälpte lite till. Det visade sig att vi hade flera elever och lärare som hade varit extra snälla hela året för tomten hade en jättestor säck med julklappar med sig.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0