Awesome Race 28.1.2010


Vi hade ju egentligen inte menat att vara med i racet, men snälla och söta och gulliga som vi är så, är vi ju såklart snälla med våra 3or och såklart ställde vi upp när dom frågade om vi kunde tänka oss att vara med !

Finfina t-shirts!

En främlings nymålade naglar

Erica skakar hand med Paavo Nurmi

Sprakastickan e happii

 

 

 

 

Plötsligt blev det bråttom denna slöa torsdag förmiddag. Vi skulle ju vara startklara kl.14.30. Sen kom vi på att det kommer en massa halare-töntar att vara med, så inte kan vi ju vara sämre. Så vi for och hämta en engångsmålarhalare och laku till Tarjoustalo. Effektiva och impulsiva som vi ju är, så kom vi ju genast på ett tema också! Vi for då och hämta rånarluvor till Hong kong, men hann tyvärr inte hämta med några leksakspistoler. Sen for vi snabbt till Erica för att maska på oss massa kläder och hämta "saft" som vi kunde värma oss med under racet. Såklart blev vi ju försenade (fint folk kommer alltid försent), så vi fick springa sista biten för att hinna till starten. Vi som tänkte att det är bättre att klä sej varmt än smidigt, så sist och slutligen såg vi ut som michelingubbe/rånare, och  spurten till starten genom den tunga snön gjorde mej redan orolig för racet, då tänkte åtminstone jag redan få en hjärtattack.

 

Dom duktiga arramgörerna!

Men som tur var känner ju 3orna oss, så dom var glada att vi kom iaf :) Även om dom nog hann bli stressade på oss. Och Turku Tv kom genast och filmade dom flåsande AxxHells Angels..

Racet startade lite senare än planerat, eftersom vi och många andra blev sena som sagt. När startskottet gick fick vi binda ihop oss med hjälp av rep, och pulsa genom snön över och under en massa rep, och gissa städer av omkastade bokstäver. När man klarat det fick vi vår första ledtråd. Som tur var hade vi med oss Janette och Amanda som iaf kan nånting om Åbo, så det blev inget problem alls. På Vårdberget fick vi åka pulka eller åka plastpåse med några pommin till Martinsbron där vi målade naglar och kramade förbigående främlingar, sjöng och gjorde rörelser till smågrodorna, och hoppade x-hopp upp tillbaka på en av Åbos 7 kullar, vilket gav oss nästa ledtråd som ledde oss till Konstmuséet där vi fick spela roulette bak på en flakabil. Sedan dess gick vi uppför 100-tals trappor, vilket var helt onödigt. Sen for vi på afterski och sjöng karaoke... Därefter blev allting plötsligt väldigt roligt, trots att vår "saft" på nåt konstigt vis tog slut. Erica borde ha svaret till det tror jag.

Sen for vi via en brottsplats, och utredde mord och dansade och sjöng om trummande hjärtan på gågatan och pussades med bollar i munnen. Snuskigt värre! Därefter samlade vi också kvitton på 600€ och började sakta men säkert närma oss målet :D wihu!

Sedan hade vi drygt en timme på oss innan prisutdelningen som skedde på The One. Så vi for snabbt till Erica och torkade svetten och kastade på partyblåsan och skyndade igen iväg till The One. Tyvärr kunde vi ju inte vinna, för att det vore ju lite konstigt. Så dom tog ett annat lag istället. Men vi vann nog, egentligen :)

Välkomstdrinkar och dans och brandalarm och brandkår på The One, senare till The Monkey och shejka röv ännu mera. Hese mat och tutta en lite stund (4 timmar) innan vi ska tillbaks till skolan igen. Hu bra som helst.....

Awesome Race var verkligen awesome!:D Dessutom fick man motion på samma smäll!

Mera sånt åt folket tycker jag.

 

Yeeh:)Good prices at The One :)

Amandarin, Chaneff, Lillen och sprakastickan deltog i racet.

 

Ha en bra dag! © Sprakastickan

 

 

 

 


Feb. 11, 2010

Den 22.12.2009 hade vi julfest i skolan och det var Pika klassen, alltså vi, som stod för programmet. Vi hade planerat flera veckor i förväg och haft tid av lektioner till att planera festen. På programmet stod fotografering, ringdans, program av alla klasser och lärarna, julevangeliet på tre språk, julmiddag och julklappsutdelning.

Fotograferingen började kl.9. 00 och en timme efter det började själva julfestprogrammet. Första programpunkten skulle ha varit en studerande som skulle bli tackad med en blomma då hon blivit klar med sina studier, eftersom hon inte dök upp blev programmet lite uppskjutet då vi väntade på henne en stund. Så hela festen började med att vi dansade runt vår fint prydda gran (som btw var av plast - hållbar utveckling ni vet!), och sedan visade treorna sitt program. De hade gjort en jätte rolig teaterpjäs om lärarna som gick på engelska eftersom vi hade några från den engelska utbildningen med på festen.

Efter en allsång var det tvåornas program, de uppförde en rolig dans som de själv hade övat in där de föreställde roliga tomtar med ansikten de hade målat på dynvar de dragit över magen (kolla in bilderna nedan!). Sen var det igen en allsång som följdes av lärarnas program. De hade också övat in dans som var lite i magdans-stil, vilket var helt urkul att se på! Efter det var det en allsång, och sen var det vår klass som hade sitt program. Vårt program var en "paketlek" där treorna, tvåorna lärarna och TAP-klassen hade ett eget lag som tävlade mot varann. Nästa programpunkt  var julevangeliet som lästes på svenska, finska och engelska, alla språk som talas av eleverna i skolan. Sen en kort paus så att vi skulle hinna flytta oss till matsalen där julmiddagen var färdigt serverad.

När vi ätit färdigt kom julgubben på besök också, det var ju såklart inte den riktiga, vi vet ju alla att han inte skulle hinna till alla platser i världen, så vår Erica hjälpte lite till. Det visade sig att vi hade flera elever och lärare som hade varit extra snälla hela året för tomten hade en jättestor säck med julklappar med sig.


Matkamessut 2010 Helsinki

Tammikuussa suurin osa koulusta, muutamaa lukuunottamatta suuntasi matkansa tilausbussilla kohti Helsinkiä ja Ateneumia. Bussi matkan aikana meidän luokkamme pitivät vuorotellen Picassosta esitelmää muille matkustajille mikrofonin kautta. Esitelmä oli osa opas-oppituntejen koetta ja kaikki selviytyivät tehtävästä mainiosti.

Perillä Helsingissä saavuimme Ateneumin pihaan, josta siirryimme sisälle ihastelemaan ja ehkä jopa kauhistelemaan suurta Picasso kokoelmaa, joka oli näytillä. Kierroksen jälkeen yksi toisensa jälkeen löysivät tiensä Ateneumin myymälään ja osa jopa osti mukaansa jotakin muistoksi.

Ateneumissa tunnin kierroksen jälkeen suuntasimme bussilla Helsingin messukeskukseen Matkamessuille 2010.
Messuilla meillä olisi aikaa tutustua eri matkailuyritysten toimintaan. Neljä tuntia osoittautui kuitenkin aivan liian lyhyeksi ajaksi ja jouduimmekin lopuksi jättämään muutaman alueen täysin kiertämättä. Tietysti osallistuimme kaikkin mahdollisiin kilpailuihin ja tapasimme useita maskotteja mm. Muumipeikon ja Myyrän.

Väsyneinä, mutta tyytyväisinä päivään lähdimme jälleen kotia kohti.
Päivä oli antoisa ja mukana jokaisella jos jonkinnäköisiä esitteitä, hattuja ja muutamalla jopa voitettuna laivamatkaa ym.

-Sofia the Muminmamma-



Oj oj oj...

Det var länge sen det skrevs i den här bloggen! Felet är faktiskt mitt, men nu har jag äntligen fått tummen ur r*ven så nu ska det skrivas och berättas bara värre!

Vi har hunnit med mycket under slutet av förra året och början av det nya året, men jag ska endast skriva om vårt besök på Kultaranta Resort i november, resten får de andra berätta om. :)

Den 30 november styrde vi alltså kosan mot Sofias hemstad Nådendal. Där fanns det så mycket att se att det var svårt att hinna med allting på en dag! Tro det eller ej... Vi hade iallafall bestämt träff med Matti Rantanen på Kultaranta Resort så vårt första stopp var där. Första intrycket man fick var väldigt positivt, både för att Matti pratade svenska med oss och för att själva stället var så otroligt snyggt! Det märktes verkligen att man hade tänkt på allting då man inredde där och Matti berättade också att ägaren inte hade varit snål vad gällde inredningen, de hade t.o.m. kaffemuggar av Filippa K! Nåja, imponerade satte vi oss ner och lyssnade på vad Matti hade att berätta om Kultaranta Resort, hur det hela började och hur det fungerade idag. Efter presentationen fick vi gå en rundvandring och jag måste nog säga att vi blev bara mer och mer imponerade av stället! Allting såg så nytt och orört ut att man nästan var rädd att gå där och smutsa ner... De erbjuder iallafall en massa olika aktiviteter och tjänster som t.ex. gym, skönhetssalong, saltrum, bastu-uthyrning och förstås golf. Till sist gick vi och tittade på stugorna och rummen de hyr ut, det var väldigt givande och kul att se att de hade försökt bevara så mycket som möjligt av de gamla husen.

Jag tror att vi alla var rätt nöjda över vårt besök på Kultaranta Resort när vi satte oss i bilen igen och åkte vidare. :)

/ Amandarin






Sprakastickan och jag. :>


Saltrummet








RSS 2.0